Exkluzív: Szládovics Tamás modell és sporttehetséggel.

Tamás fiatalkora ellenére már nagy tapasztalattal rendelkezik a foci, valamint a modellkedés világában. Érdekes és egyben nem mindennapi Tamásnak ez a kettősége, ami azért is figyelemreméltó, mert még csak 20 éves, de már 14 éve focizik. A sport mellett modell iskolát végzett, divatkatalógusokból néz vissza ránk, és mellette folyamatosan tanul. Találkozásunkkor, az olasz, francia filmek fiatal főhősei jutnak eszembe róla. Egy olyan egyéniség, aki korát meghazudtolva, már igazi nagyfiú, aki sikerei ellenére két lábbal jár a földön. Elképzeléseiről, terveiről Tamás István az Amerikai – Magyar Hírújság főszerkesztője beszélgetett Szládovics Tamással.

– Azt szokták mondani a zsenikre és a nagyon tehetséges emberekre, hogy már az anyatejjel magukba szívják mindazt, ami jövőbeni elképzelésükhöz szükséges. Veled mi a helyzet, te magad, hogy látod ezt?
– Még csak 14 éves voltam, amikor felvételt nyertem a Strum Graz futbal akadémiára és Grazban jártam egy gimnáziumba. A kezdet nagyon nehéz volt, mivel nem beszéltem a németnyelvet tökéletesen, de az sokat segített, hogy már az általánosban tanultam a nyelvet, de a beszéd ennek ellenére nehezen ment. Ha most így visszagondolok, vegyes érzéseim vannak. Az akadémia kollégiumába kerültem és meg kellett szoknom az önállóságot. Sajnos az ottaniaktól nem kaptam sok segítséget, így szüleim igyekeztek segíteni abban, hogy a kezdeti nehézségeket leküzdjem. Minden héten meglátogattak, de ettől függetlenül voltak nehéz perceim, hiszen az egyedüllét és az idegen környezet miatt nehéz volt a beilleszkedés. Később már ez a helyzet kialakult és sokkal jobb volt, amikor már barátokat is szereztem.

– Gondolom azért voltak nyelvi nehézségeid. A tanulásban volt, aki segítsen?
– A szüleim segítettek a tanulásban. Édesanyám fordította a leckéimet németről – magyarra és nagyon sokat együtt tanult velem. Az ottani tanárok nem tettek különbséget az osztrák és magyar diákok között. Nekem is csak annyi hibát volt szabad rontanom, mint egy ottani tanulónak. A sportban viszont voltak sikereim, amiért sok dicséretet kaptam. Sokat tanultam az akadémián és a többi egyesületnél is, különböző edzésmódokból.

– Volt a felmenőid között sportoló, vagy valamilyen művészeti ágban jeleskedő személy?
– Édesapám is focizott fiatalkorában. Ő ösztönzött a sportra, így Zalaegerszegen az általános iskola sport osztályába kerültem. Már 6 éves koromban fociztam, és
a mai napig kapus poszton játszom.
– Megfordult már a fejedben, hogy egészen a nagy csapatig küzdöd fel magad, és esetleg a válogatottságig?
– Igen, szeretnék a válogatottságig eljutni, de ez nyilván sok mindentől függ. Kell kitartás sok befektetett energia, kemény edzés, tehetség és szerencse.
– Beszélgetésünk elején elmondtad, hogy érdekelt a modellkedés. Mikor fogalmazódott meg benned, hogy ilyen végzettséges is szerezz?
-Szeretnék tovább tanulni. Főleg a gazdaság és a nyelvek érdekelnek.
A modellkedésre Édesanyám ösztönzött. Ő sokat fényképezett engem gyerekkorom óta. Ő bátorított arra, hogy jelentkezzek Budapesten modell ügynökségeknél, és végezzek modell iskolát

– Milyen érzés egy-egy felkérésnek eleget tenni, megmutatni magad címlapon, vagy akár a kifutón, vagy egy- egy műsorban?
– Felejthetetlen élményem még nincs, hiszen kezdő vagyok, de minden fellépés, fotózás élmény volt, amiből sokat tanultam, és segített gyakorlatot szerezni a színpadon való mozgásban. Már eddig is sikerült érdekes embereket megismernem. Annak kifejezetten örültem, amikor az én portfólióm nyerte el egy-egy divattervező, vagy divatcég tetszését.

– Még nagyon fiatal vagy, és mint már beszéltünk is róla, fontosnak tartod a tanulást. Milyen suliba jársz most?
– Jelenleg újra gimnáziumba járok, mivel Ausztriában nem volt magyar irodalom, és történelem, így a három évet nem tudtam volna bepótolni. Ezért döntöttünk úgy, hogy elölről kezdem az iskolát. Az idei tanévben fogok érettségizni, de németből és gazdaságból, ami a választott külön szaktantárgyam, már elő érettségiztem. A legfontosabb hosszú távú tervem a tovább tanulás, és az, hogy úgy a sportban, mint a modellkedésben megvalósíthassam az álmaimat, amennyiben az élet ad erre lehetőséget.

Tamás István:Főszerkesztő/Editor in-Chief-email:tamas.istvan@americanhungarianjournal.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*