Százmilliókba kerülnek a színlelt menekültek

Kétszázhuszonkét millió dollárjába, csaknem 51 milliárd forintjába kerülhettek tavaly Kanadának a színlelt magyar menekültek – közölte a hét végén a honlapján a Kanadai Kormányközi Konferencia Titkársága (CICS) az ország határőrizetének (CBSA) adataira hivatkozva.

A kanadai határőrizet becslése szerint minden olyan menedékkérő, akinek a folyamodványát a Kanadai Bevándorlási és Menekültügyi Bizottság arra hivatkozva utasítja el, hogy az üldöztetés ténye nem bizonyított, vagy nem jelenik meg az eljárásban előírt meghallgatás során, 50 ezer dollárjába, csaknem 11,5 millió forintjába kerül a kanadai kormánynak.

A legtöbb menekültstátust kérő Magyarországról érkezik Kanadába. Számuk 2011-ben 4442 fő volt. A CICS szerint tavaly “gyakorlatilag minden Magyarországi menedékkérőt elutasítottak, ám mielőtt ügyüket lezárták, és őket kitoloncolták volna, a kanadai kormány által a számukra biztosított jóléti és egészségügyi juttatások értéke – a sikertelen menedékkérőkre vonatkozó fejenkénti 50 ezer dolláros becslés alapján – meghaladhatta a 222 millió dollárt.”A CICS közleménye szerint a legtöbb Magyarországról érkezett menedékkérő roma, 40 százalékuk Miskolcról érkezett. A kanadai határőrizet úgy tudja, hogy ebben a városban összpontosul “az a nagyléptékű és szervezett erőfeszítés, amely Kanadába küldi az embereket menekültstátust kérni”.

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*