Ismét megtelt a lampedusai bevándorlótábor

A hét végén Afrikából érkező bevándorlók megtöltötték a dél-olaszországi Lampedusa szigetének táborát, amely tavaly ősz óta nem fogadott ekkora tömeget.

Négyszázan érkeztek az észak-afrikai partokról a dél-olaszországi vizekre, két halászhajóval keltek át a tengeren.      A hajókat az emberkereskedők Lampedusától kevesebb mint húsz mérföldnyire magukra hagyták. A bevándorlókat az olasz kikötői kapitányság és a pénzügyőrség motoros hajói kísérték a szigetre.

A bevándorlók többsége férfi, de vannak közöttük nők és gyerekek is. A migránsok közel fele a Szaharától délre fekvő afrikai térségből érkezett, a többiek tunéziaiak. A lampedusai telep elvben 350 főt képes befogadni.

A táborba a tavalyi év első nyolc hónapjában több tízezer észak-afrikai bevándorló érkezett, majd Lampedusáról más olaszországi bevándorló központokba szállították át őket. A lampedusai bázist 2011 szeptemberében kiürítették, miután a táborban lázadás tört ki, s a bevándorlók felgyújtották az épületeket.  Az olasz hatóságok sajtónyilatkozatai szerint a mostani tömeges érkezés a migrációs mozgás újraindulására utal Afrika és Olaszország között.

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*