Grizzly medve ölt meg egy kirándulót

Szétmarcangolt egy kirándulót egy grizzly medve az alaszkai Denali Nemzeti Parkban. Egy parkőr lelőtte az állatot.A férfi legalább nyolc percig fotózta a medvét, mielőtt az megtámadta őt. Ez volt a nemzeti park történetében az első halálos medvetámadás – közölték a park illetékesei.A kiránduló, egy 49 éves férfi a kaliforniai San Diegóból érkezett Alaszkába. Egyedül túrázott a Toklat folyó mentén, amikor péntek délután 50 méterre megközelítette a medvét. A park szabályzata szerint legkevesebb 400 méter távolságot kell tartani az állattól – mondták az illetékesek.

A felvételek tanúsága szerint a medve a fűzfásban bóklászott, egyáltalán nem tűnt agresszívnak.

A támadásról akkor értesültek a parkőrök, amikor túrázók rábukkantak a férfi hátizsákjára, és véres összetépett ruhadarabot és vérnyomokat találtak a folyó mentén.A parkőrök helikopterrel indultak az áldozat keresésére, és rátaláltak a medvére, amely áldozata maradványain ült mintegy 100-150 méterre a támadás helyétől.

A Denali Nemzeti Park mintegy 400 kilométerre északra fekszik Anchorage-tól, területe több mint 6 millió hektár, és számos vadállat, köztük medvék, farkasok otthona.

Amerikai-Magyar Hírújság

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*