Lövöldözés az Empire State Buildingnél

Ketten meghaltak, többen megsebesültek egy lövöldözésben az Empire State Buildingnél New Yorkban – közölte a New York-i rendőrség. A halottak egyike az elkövető, akit rendőrök öltek meg.A hatóságok először annyit mondtak, hogy semmilyen jel nem utal terrorcselekményre. A rendőrség később azt közölte, hogy a lövöldözés egy munkahelyi vitával kapcsolatos.Az Ötödik sugárút és a 34. utca kereszteződésében helyi idő szerint reggel kilenc óra után néhány perccel történt lövöldözésben legalább tízen megsebesültek.Egy, a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozó szemtanú szerint az elkövető egy lefűrészelt csövű puskának látszó fegyverrel üldözött valakit, majd az épület bejárata előtt lelőtt egy embert. Egy másik szemtanú azt állította, hogy a férfi válogatás nélkül lőtt a járókelőkre.

Egyes jelentések arról szóltak, hogy a másik halott egy arra járó fiatal nő.

A 102 emeletes Empire State Building New York egyik jelképe, közismert turistalátványosság. Az épület korábban negyven évig volt a világ legmagasabb épülete. A World Trade Center ikertornyainak 2001. szeptember 11-i elpusztítása óta ismét a város legmagasabb épülete.

A lövöldözés a reggeli csúcsforgalomban történt.

Az Egyesült Államokban az elmúlt hetekben több lövöldözés váltott ki megdöbbenést. Július 20-án 12-en haltak meg és 58-an sebesültek meg a coloradói Aurorában egy moziban, amikor egy fiatal férfi tüzet nyitott egy Batman-film bemutatóján. Augusztus 5-én hét ember halálát okozta egy szikh templomnál történt lövöldözés a Wisconsin állambeli Milwaukee külvárosában. Augusztus 13-án a Texas A&M Egyetemen egy ámokfutó három emberrel végzett.

Amerikai-Magyar Hírújság/MTI-Foto: AP/SITA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.