Washington ellenzi a palesztin elnök elmozdítását

Az Egyesült Államok kereken visszautasította Avigdor Liberman izraeli külügyminiszternek azt a kérését, hogy a közel-keleti “kvartett” segítsen leváltani Mahmúd Abbász palesztin elnököt.”Mi jó munkakapcsolatban vagyunk Abbász elnökkel, Hillary Clinton külügyminiszter nemrég találkozott vele, és azt reméljük, hogy a továbbiakban is folytathatjuk ezt a gyümölcsöző kapcsolatot” – jelentette ki újságírók előtt Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.Liberman levélben fordult a közel-keleti rendezés ügyében közvetítő négy hatalomhoz (Egyesült Államok, Oroszország, ENSZ, Európai Unió), azt állítva, hogy Abbász “a békekötés akadálya”.

Az izraeli ultranacionalista politikus általános választásokban látná a megoldást. Ezek révén “új, legitim és a várakozásunk szerint realista” palesztin vezetés jönne létre – írta levelében.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő gyorsan elhatárolódott miniszterétől. “A levélben írtak nem képviselik korrekt módon a miniszterelnök és a kormány egészének álláspontját” – tudatta a hivatala.

Amerikai-Magyar Hírújság

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.