A rendőrség lezárta Orbán Viktor házának környékét

Augusztus 10-étől legkésőbb két hónapra elrendelte a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője a XII. kerületi Cinege út lezárását, annak teljes hosszúságában – derül ki a szervezet honlapján megtalálható dokumentumból. Az utcában lakik Orbán Viktor miniszterelnök, az ő biztonságával indokolják az intézkedést írja az origo.hu

“A fenti időszakban a XII. kerületi Cinege út 5. szám alatti épületben védett személy tartózkodik” – áll a személy-és létesítménybiztosítási intézkedés indoklásában. Ez azonban nem csak ebben a két hónapban van így, hiszen a Cinege út 5. Orbán Viktor állandó lakóhelye.A rendelkezésből nem derül ki, miért igényel ez az időszak különleges védelmi intézkedést, de tavaly nyáron akkor rendeltek el hasonló lezárást, amikor a rendvédelmi dolgozók szakszervezete közölte, hogy Orbán házához szervez tüntetést.

Fél év múlva a rendőrség megismételte az intézkedést – az azonban a gyakorlatban nem járt állandó lezárással.Most is hasonló ok lehet a háttérben, erre utal legalábbis a dokumentum azon mondata, amely szerint a területlezárás “pontosan meghatározza a terület határait, így egyértelművé teszi, melyik az a terület, amely a gyülekezési jog gyakorlására és egyéb nyilvános rendezvények megtartására rendelkezésre áll”.

Forrás:origo.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*