A First Lady nagy vihart kavaró kiskabátja

A londoni olimpia megnyitó ünnepségén Michelle Obama  egy szemet gyönyörködtető, hófehér, hímzett zakóban- melynek kiskereskedelmi ára  6800 $- nyűgözte le a Buckingham Palotát, megdobogtatva a brit szíveket. Eközben Amerikában a nehéz gazdasági helyzetben az öltözékéről szóló hírek hatására a ruha ára nagy vitákat szított.

Az Erzsébet Királynő által tartott olimpiai megnyitó ünnepségen jelen volt a First Lady, aki a közép osztályt megcélzó J. Crew stílust ultraluxus kategóriába emelte, de a Park Avenue- stílus,  és a J. Mendel kollekciók nőiessége is szerepet kapott az ünnepségen. Királyi és államfői ékszerek és fejdíszek tucatjait tette a divat szégyenévé, slampossá tette a First lady-t a maga aquamarin színű, az alakját kiemelő ruhájában, és az unalmas fejdíszében- sőt mi több Kate Middleton is egy szatén, a derekát hangsúlyozó, öves-ruhát viselt.

Hogy félreértés ne essék, a First Lady rajongói, sebtében  kihangsúlyozták, hogy a sugárzó, selyemből és viszkózból varrott kabátka a rövid ujjával kiemeli- a First Lady híresen izmos karját,  a hozzá tartozó elefántcsont színű selyem rakott szoknya- pedig az USA-ban készült. Továbbá, a hazafias büszkeség  kiváltásának legjobb módja egy divatos, gyönyörű nő, mint amilyen Middleton a maga nemében, amikor a tehetséges tervező, Christopher Kane (London) kék pasztell ruhájába öltözik. „Ő nemcsak egy 6800$-os kabátot visel-hanem ezzel támogatja a nemzeti kereskedelmet.”- mondta az ünnepelt divattervező Robert Verdi, akinek többek közt Eva Longoria, Hugh Jackman és más A-listás hollywoodi filmsztárok viselik a ruháit.

„Ez nem pazarlás, ez ösztönzőleg hat:  egy newyork-i vállalatra, mint például a Saks- ami az Egyesült Államokban készült terméket árul – nem utolsó sorban  segítséget jelent a szabónak is és talán egy kicsit segít a sarki mosodának is életben maradni. Az Obama-ellenzők szerint egy válság-súlytotta gazdasági helyzetben egy 6800$-ba kerülő ruhával nem lehet egy külföldi szórakozás alkalmával sem kérkedni, még akkor sem, ha az egy  exkluzív ruhatervező„Resort-Kollekciójából” való.

„Egyszerűen fogalmazva, a tipikus amerikai háziasszony vagy a dolgozó anyuka ezt nem engedheti meg magának”: mondta GOP  (Grand Old Party) texasi politikai tanácsadója Art Gross, hozzátéve, hogy az Obama-ruha rámutat, hogy a kiváltságos stílus miatt sok szavazót elveszíthet az elnök. Az ellenzők már az interneten is megszólaltak:”A kiskabát többe kerül, mint amennyit egy átlagos amerikai család keres egy hónap alatt (4284$)” írja valaki a thegatewaypundit.com  konzervatív blog-on. „És ő ezt úgy teszi, miközben tudja, az amerikaiakat válság súlytja, a munkanélküliség rekordokat döntöget. Szóval Michell átérzi a fájdalmukat” olvasható a blogban.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*