Magyar-magyar tanácskozás az ohiói Reménység tavánál

Horváth János (Fidesz), az Országgyűlés korelnöke nyitotta meg a hét végén az Ohio állambeli Reményég tavánál a Magyar Baráti Közösség által az amerikai magyarság számára megszervezett 41. ITT-OTT Találkozót.

Augusztus közepén egy hétig magyar szóval, énekkel telt meg az Ohio-i Lake Hope Állami Park, ahol a Magyar Baráti Közösség 38-ik alkalommal tartotta évi ITT-OTT Találkozóját. Régi ismerősök, barátok, újonnan csatlakozó családok és fiatalok vidám együttlétéről adunk hírt. Több mint 110-en jöttek el az összejövetelre USA több államából. Képviselve volt Ohio, Connecticut, Texas, Virginia, New Jersey, Florida, Wisconsin, Minnesota, Michigan, Indiana és legnagyobb számban Illinois. Kisgyermektől 90 éves korig mindenki együtt élvezte a gazdag programot és az együttlét örömeit.

A Lake Hope Állami Parkban immár több mint négy évtizede megrendezett találkozók részvevői egy héten át egy fajta nyári egyetem keretében élik meg közös kultúrájukat. Az értelmiségi programok mellett lehetőséget nyílik a családok közös nyaralására.


A találkozó megnyitóján a New York-i magyar főkonzulátus szervezésben 55 új magyar állampolgár tett esküt. A magyar-magyar párbeszéd keretében zajló tanácskozáson előadóként vesz részt Hatos Pál, a Balassi Intézet igazgatója és Bencsik Zita a New York-i főkonzulátus vezető konzulja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.