Aktív Állampolgárságért Oklevelet kapott az Ability Park

Kounalakis nagykövet átadja az Aktív Állampolgárságért Oklevelet Nagy Gézának, az Ability Park igazgatójának. (Követségi fotó: Németh Attila)

2012. augusztus 9-én, a Sziget Fesztiválon Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet Aktív Állampolgárságért Oklevéllel tüntette ki az Ability Park nevű civil szervezetet. Az Ability Park sátrában tett látogatás során Kounalakis nagykövet elismeréssel szólt a szervezet erőfeszítéseiről, köztük a Sziget Fesztiválon szervezett kapcsolatépítésről, amelyekkel a fogyatékkal élő emberek jogaira hívják fel a figyelmet.

Látogatása során a nagykövet maga is kipróbált néhányat az interaktív tevékenységek közül, amelyek révén az emberek jobban megérthetik, milyen kihívásokkal néznek szembe a fogyatékkal élők.

Kounalakis nagykövet átadja az Aktív Állampolgárságért Oklevelet Nagy Gézának, az Ability Park igazgatójának. (Követségi fotó: Németh Attila)

Az Ability Park civil szervezet interaktív tevékenységek szervezésével ismerteti meg az embereket a mindennapok kihívásaival, melyekkel a fogyatékossággal élőknek szembe kell nézniük. A szervezet küldetése az, hogy megváltoztassa, ahogyan az emberek a fogyatékkal élőkről, a kisebbségekről, és akár az idősekről gondolkodnak. A non-profit szervezet magyar iskoláknak oktatási programokat, cégek számára pedig munkáltatói képzéseket szervez a fogyatékkal élők speciális igényeiről.

Kounalakis nagykövet (balra) Nagy Gézával, az Ability Park igazgatójával (jobbra) az Ability Park sátránál a Sziget Fesztiválon (Követségi fotó: Németh Attila)

A budapesti Amerikai Nagykövetség 2012 januárjában indította el az Aktív Állampolgárságért Kezdeményezést, amellyel a közösségeik jobbá tételéért dolgozó magánszemélyek és non-profit szervezetek munkáját ismeri el.

Amerikai Magyar Nagykövetség/hungarian.hungary.usembassy.gov

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*