MENEDÉKJOGOT KÉRNEK KANADÁTÓL

Feltételezzük, hogy Kőbányán is sokan vannak olyanok, akik banki devizaadóssággal küzdenek. Értük is alakult egy csoport, amely Kanadától kér (jelképes) menedékjogot pénteken.

Nem ismerjük a statisztikát, de talán tíz emberből legalább egy vagy kettő biztosan nyögi azt a külföldi fizetőeszköz alapú hitelét, amelyet valamelyik hazai banktól vett fel. Finoman szólva is bosszúsak, hogy a bankok a bolondját járatják velük. És biztosra vesszük, hogy Kőbányán sem csak egyetlen ilyen ember él.
Nos, a Facebookon alakult meg a Bankcsapda Érdekvédelmi Csoport, amely – önmeghatározása szerint – „azoknak a magyar embereknek a csoportja, akik a magyarországi devizában nyilvántartott, speciálisan kedvezőtlen hitelezés áldozataivá váltak.” Ugyanis, „az amit devizahitelezésnek hívnak az nem felel meg a valóságnak. A hazánkban elterjedt hitelforma banki alkalmazásának módszerei miatt, többek között, a szándékos károkozást is feltételeznünk kell. A kockázatkezelési módszerek szándékosságból vagy gondatlanságból történő eltagadását és elzárását az érintettektől súlyosan károkozónak tartjuk!


Az egyik hozzászóló esete talán jól megvilágítja miért elkeseredett ez a réteg: „Öt éve vettem fel egymillió forint szabad felhasználású-jelzáloghitelt, amit „devizában tartanak nyilván”. Amióta felvettem minden hónapban fizetem 20-25-30 ezer forintjával. Minap érdeklődtem, hogy mennyivel tartozom még? Azt válaszolták, hogy 770 000 forintnyi CHF-fel. Már egy milliót vissza fizettem!”

Mivel problémáikkal sem a magyar jog- és igazságszolgáltatás nem foglalkozik érdemben, és úgy érzik, hogy az EU érzékenységi küszöbét sem éri el a segélykiáltásuk, menekülnének az országból. Ennek a szándéknak nyomatékot is adnak – jelképes menedékjogot kérnek egy kontinensen kívüli demokratikus államtól, Kanadától. A demonstráció augusztus 10-én, pénteken lesz a kanadai nagykövetség előtt (II. Ganz utca 12-14.) 10 órakor.
„Menedékjogot kérünk egy demokratikus országtól! Hazánkat és nemzetünket megszálló, kirabló bankok ellen, a korrupt hatóságok miatt, akik nem nyomoznak… Mert már ott tartunk, hogy Magyarországon nem a bankrablóktól, hanem a rablóbankoktól kell félnünk…” – így a súlyos indoklás.

Forrás: Raffai Ferenc / 10kerkult.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*