Megérkezett Havannába a második kereskedelmi hajó Miamiból

Megérkezett Havannába a második kereskedelmi hajó, amely egyenesen az Egyesült Államokből szállít árút Kubába.A hajó fedélzetén most is ruhanemű, élelmiszer, gyógyszer és tévékészülékek vannak.

A miami székhelyű International Port Corporation cég redelkezik mindazokkal az engedélyekkel, amelyek az amerikai embargó ellenére lehetővé teszik a szállítmányoknak egyenesen Miamiból Havannába juttatását. Az Ana Cecilia elnevezésű szállítóhajó útja után komoly viták robbantak ki az amerikai kongresszusban a szállítás tövényességét illetően, számos képviselő kérdőjelezte meg ennek a kereskedelmi műveletnek a legitimitását.

Leonardo Sánchez, az International Port Corporation (IPC) szóvivője szerint emiatt a vita miatt a szállítmány napokon át várakozott a havannai kikötő bejáratánál – többet, mint amennyi ideig maga az út tartott.  Különösen a hajón lévő elektromos háztartási cikkek okoztak zavarokat a jogértelmezésben. A hajózási társaság a jövőben hetente szeretné megtenni az utat rakományával együtt Miamiből Havannába.

(BBC)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.