Eltévesztették a házszámot a zsaruk

Agyonlőttek a rendőrök egy ártatlan férfit, mert azt hitték, egy gyilkosság gyanúsítottját kapták el, tudósít a kriminalis.hu. A rendőrök vasárnap éjszaka vették észre Jonathan Brown motorját a Blueberry Hills Apartment egyik lakása előtt. Brownt gyilkossági ügyben keresték, ezért pisztolyt rántottak, és nem azonosították magukat, csak becsöngettek.

Amikor egy férfi ajtót nyitott, a járőrök nem kérdeztek semmit, csak tüzet nyitottak. A 26 éves férfi kezében ugyanis egy pisztoly volt, amit a rendőrök kellő indítéknak láttak arra, hogy rálőjenek. Kiderült azonban, hogy a fiatalembert Andrew Lee Scott-nak hívják, és semmi köze Brownhoz, illetve a gyilkossághoz – adta hírül a wesh.com.

A bűnüldöző szervek vezetője utólag úgy próbálta kimagyarázni a dolgot, hogy a fegyveresek „biztonsági okokból” nem azonosították magukat, illetve „aki fegyvert fog a hatóságokra, ne csodálkozzon, hogy lelövik”. Pláne, ha egy feltételezett gyilkost keresnek – tette hozzá.

A szomszédok szerint valószínűleg azért volt pisztoly Scott kezében, mert hajnali fél kettő volt, és a férfi nem várt látogatókat. A meggyilkolt fiatalember barátja szerint a hatóság hibázott.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.