Obama szülinapi ajándékként Floridát szeretné

Barack Obama amerikai elnök azzal tréfálkozott a floridai Orlandóban, hogy hét végi születésnapjára Floridát szeretné megkapni ajándékként, amely állam döntő fontosságú lesz a november 6-i elnökválasztáson.

„Ötvenegy leszek szombaton, ötvenegy” – mondta az elnök csütörtökön választási aktivistái körében. „Michelle (Obama, az elnök felesége) azt bizonygatja, hogy még csak ötven vagyok. Ez így nem is olyan rossz” – fordult a megjelentekhez, akik erre rázendítettek a „Boldog szülinapot” dalra.

„Ha tudtam volna, hogy énekelni is fognak, készültem volna tortával. Azután elfújtam volna a gyertyákat. Azután pedig talán még kívántam is volna valamit a választásokra – folytatta az elnök, és híveinek nevetése közepette rögtön hozzátette: – Egy floridai győzelem nem is lenne rossz születésnapi ajándék.”

A 2008-as választáson Obama győzött akkori republikánus ellenfelével, John McCainnel szemben, de a verseny most szorosabbnak ígérkezik, részben a gazdasági válság miatt. A Quinnipiac Egyetem, a CBS News és a The New York Times című lap közös felmérésének szerdán közzétett adatai szerint a demokrata elnök igen jól áll e délkeleti államban: a szavazók szándéknyilatkozata szerint 51 százalékot kapna a republikánus Mitt Romney-nak jutó 45 százalékkal szemben.

Obama republikánus ellenfelei nem hagyták ki az alkalmat, és a világhálón csípős születésnapi üzeneteket küldtek neki. „Elnök úr, én nem engedhetem meg magamnak, hogy ajándékot vegyek önnek, így hát önnek adom mindazt, amim marad” – írta „egy álláskereső”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*