2,5 kilóval nyert a dinnyeevő verseny győztese

Idén is nagy sikerrel zajlott az Ópusztaszeri Emlékpark skanzenjében a Dinnyenap. Az ország számos pontjáról érkeztek a látogatók, hogy annyi dinnyét egyenek, amennyi csak beléjük fér. A „dinnyés” versenyek ez alkalommal is nagy sikert arattak az hűs-árnyékos udvarú Szegedi tanyában, ahol a nap végére tíz mázsa dinnye fogyott el.  

A dinnyeevő verseny győztese 2,5 kg dinnyét evett meg fél óra alatt. A 14 éves balástyai fiú tavaly is nevezett, de akkor csak a harmadik helyre volt elég a megevett mennyiség. „Örülök, hogy ez alkalommal meg tudtam nyerni a versenyt” – mondja kissé megfáradt mosollyal Kauczki Erik. A dinnyesúlysaccoló verseny nyertese idén rekordot döntött, hiszen mindössze 10 dkg-ot tévedett a több mint 10 kilós dinnye súlysaccolásánál. Az első díjat a létavértesi Suta Sándor vehette át, aki egy családi hagyományt vitt tovább, hiszen két évvel ezelőtt a fia nyerte meg ezt a versenyszámot. „ 2010-ben is a Dinnyenapra jöttünk, most pedig a saját sikerén felbuzdulva a fiam nevezett be engem”.

Honnan származik a dinnye? Van-e egyáltalán köze a dinnyének a görögökhöz? Csak két kérdés abból a dinnyekvízből, amelynek helyes megfejtői között egy hatalmas görögdinnye került kisorsolásra. „Nagyon örülök, hogy nyertem, mert igazán jó helyre kerül ez a dinnye, 21 diákkal fogjuk ma megenni” –ezt már a szerencsés Fekete Tünde mondja, aki a gyáli kistérségből érkezett táborozó fiatalokkal, hogy megnézzék a Feszty-körképet, s emellett ízletes dinnyével tömjék meg a hasukat. A folyamatos jó hangulatot a nap folyamán a versenyeken túl humoros dramatikus játék, a dinnyés kézműves foglalkozások és alföldi népzene is garantálta.

Seregi Szabina Ópusztaszer

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*