Schwarci a katedrára lép, de nem Terminátorként

Az egykori izomember és Terminátor, Arnold Schwarzenegger a politikatudomány világában látja a jövőjét, és a Dél-Kaliforniai Egyetemen megalapította a nevét viselő állam- és globálpolitikai intézetet – közölték amerikai sajtóforrások. Schwarzenegger, aki a politikában egészen Kalifornia állam kormányzóságáig vitte, tanítani is fog az egyetemen, és ő lesz az intézet tanácsadói testületének elnöke. Az intézmény, amely alapvetően a felelős vezetés tudatosítására és a pártos megosztottság meghaladására törekszik majd, az oktatás, az energia és környezetvédelem, a pénzügyi és a gazdaságpolitika, az egészségügy és a wellness, valamint a politikai reform terén kívánja előmozdítani a kutatásokat.A volt testépítő világbajnok, filmsztár és politikus 20 millió dollárt ajánlott fel az intézet számára a magánvagyonából, valamint az általa szervezendő adománygyűjtések bevételeiből. Schwarzenegger csapata először szeptember 24-én mutatkozik majd be, egy olyan szimpóziummal, amelynek a pártosságon túli világgal foglalkozik majd a politikai döntéshozatalban.

“Ha visszagondolnak arra, amit tettem – a body buildingtől és az emberek edzésétől kezdve a táplálkozásról és a táplálék-kiegészítőkről szóló írásaimon át a filmek és a szórakoztatás promóciójáig – mindig az érdekelt, hogy mások hogyan hasznosíthatnák a tapasztalataimat” – nyilatkozott Schwarzenegger.

“És most ezzel (az intézettel) is ugyanez a helyzet. Kár lenne, ha mindaz, amit a hét évig tartó kormányzásom alatt megtanultam a problémamegoldásról, most ott heverne parlagon, és senki sem hasznosíthatná” – tette hozzá.Schwarzenegger több szállal kötődik a Dél-Kaliforniai Egyetemhez. 2009-ben díszdoktori címet kapott az oktatási intézménytől, de tavaly ott végzett lánya, Katherine és a következő tanévben itt lesz gólya a fia, Patrick is. Az NPR közszolgálati rádió szerint Schwarzenegger decemberben tarja meg első előadását.

Amerikai-Magyar Hírújság/T.I.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*