Csókolózással tiltakoznak az amerikai homoszexuálisok

Amerika-szerte csókolózással tiltakoznak pénteken a homoszexuálisok a Chick-fil-A gyorséttermi lánc üzletei előtt, mert annak vezetője megítélésük szerint melegházasság-ellenes nyilatkozatra ragadtatta magát.

Az Egyesült Államokban heves, elhúzódó vitát váltott ki, hogy Dan Cathy, a sült csirkére szakosodott étteremlánc elnöke július közepén a The Baptist Pressnek adott interjújában kijelentette: “Nagyon támogatjuk a családot, a bibliai értelemben vett családi egységet. Családi tulajdonban és családi irányítás alatt álló vállalkozás vagyunk, és mindannyian az első feleségünkkel élünk. És ezért hálát adunk Istennek.”

A nyilatkozat felhördülést keltett a melegek jogvédőinek köreiben, akik közül sokan a Chick-fil-A bojkottjára szólítottak fel. Mike Huckabee volt arkansasi szenátor ezzel szemben szerdára meghirdette a sült csirkések “nagyrabecsülésének napját”. Az üzletek előtt sorok kígyóztak, és noha konkrét adatokat még nem tettek közzé, a Chick-fil-A vezetése szerint aznap a cég rekordbevételt kasszírozott.

Az ellentábor ugyanazon a napon azt kérte támogatóitól, hogy 6 dollár 50 centtel – egy átlagos Chick-fil-A-menü árával – járuljanak hozzá a Meleg és Leszbikus Rágalmazásellenes Szövetség (GLAAD) költségvetéséhez.
A pénteki homoszexuális-tiltakozás szervezői a közösségi portálokon mozgósítottak, és arra szólították fel követőiket, hogy a csókokról készített felvételeiket töltsék fel a világhálóra.

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*