Amerikai magyar “Itt-Ott” Konferencia

Amerikai magyar “Itt-Ott” Konferencia augusztus 11-18. között.Kulturális események, aktuális ügyek megvitatása 41. alkalommal, tóparti környezetben.

A Magyar Baráti Közösség (ismert nevén az MBK-Itt Ott) megtartja 41. évi családbarát találkozóját augusztus 11-18. között, a szokásos helyszínen, az Ohio-i Lake Hope State Park-ban.  Az ezévi programot Magyarországról, Szlovákiából és az Egyesült Államokból érkező vendégek magyar és angol előadásai színesítik. Többek között: Hatos Pál, a budapesti Balassi Intézet igazgatója, az intézet feladata a magyar kultúra támogatása világszerte, Dr. Horváth János, korábban Indiana, jelenleg a magyar országgyűlés doyenje, Bencsik Zita, a New York-i magyar konzulátus képviseletében, Dr. Juhász Hajnalka a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium részéről, a Szlovákiából érkező Erdélyi Géza magyar református püspök a magyar-szlovák kapcsolatokról és a magyar kisebbség helyzetéről beszél majd és Kopár István, aki nyílt tengeri vitorlás kalandjairól mesél.

Itt-Ott találkozó 2011-ben

Az angol nyelvű program témái a következők lesznek:  Magyarként felnőni az Egyesült Államokban, Kossuth amerikai öröksége és kapcsolata Abraham Lincoln-nal, Magyar emigráns egyházak története a bányász államokban, Fórum: Nyugdíjba vonulni vagy letelepedni Magyarországra? A reggeli előadások ideje alatt gyermekeknek mesemondás, játékok, kézműves programok biztosítják a magyar témájú szórakozást. A Gyanta Banda, a magyar népzenei együttes, melynek tagjai Montreálból és Torontóból származnak, több alkalommal is játszik majd.

Itt-Ott találkozó 2011-ben

A nagy népszerűségnek örvendő pikniket szerdán rendezik meg. Csütörtök és péntek este koncertek és néptánc várja az érdeklődőket.  Irodalmi előadások, filmek, és kiállítások teszik változatossá az eseményeket, de rengeteg idő marad a tóparti kikapcsolódásra, kirándulásokra és baráti beszélgetésekre is.

További információkért látogasson el az Itt-Ott honlapra: www.itt-ott.org/conference/2012

 

Itt-Ott találkozó 2011-ben

Fontos tudnivaló: Dr. Bencsik Zita, a New York-i Főkonzulátus képviseletében rendelkezésre áll a héten, hogy megválaszolja a magyar állampolgársággal kapcsolatos kérdéseiket, és elfogad minden, az állampolgárság, illetve útlevél igénylésével kapcsolatos benyújtandó hivatalos dokumentumot. (azok részére, akik túl vannak az állampolgárság megszerzésének eljárási folyamatán.)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*