12 éves kanadai kislány a bankok ellen

Míg a közgazdászok világszerte azon gondolkoznak, miképpen lehetne megoldani a pénzügyi válságot, egy kanadai kislány pontosan tudja a teendőket.

 A 12 éves Victoria Grant villámgyorsan vált internetes sztárrá annak a videónak köszönhetően, amiben Kanada bankjait és a kormányt ostorozza, amiért azok „kirabolják az embereket”. „Rájöttem: a bankok és a kormány összejátszanak, hogy gazdasági rabszolgaságba taszítsák a kanadai embereket” – mondta el a philadelphiai Public Banking Institute konferenciáján.

Az RT-nek adott interjújában a kölyökközgazdász hangot adott aggodalmának, hogy a kanadai kormány magánbankoktól vesz fel kölcsönöket, amivel az embereket veri adósságba. “És semmit nem tesznek ez ellen. Csak állnak és végignézik, ahogy a privát bankok magas kamatokat követelnek tőlünk”.

“Még nekem, egy 12 éves kanadainak is fájdalmasan egyértelmű, hogy a bankrendszer és cinkosa a kormány egyszerűen átver és kirabol minket” – jelentette ki Victoria. 1970-ig a kanadai kormány közvetlenül a Bank of Canadától vett fel kölcsönt, de az elmúlt évtizedekben a magánbankokhoz fordult hitelért, ami oda vezetett, hogy extra kamatot kell fizetniük annak érdekében, hogy a banknak meglegyen a profitja.

A kislány megoldása végtelenül egyszerű. Vissza kell térni a Bank of Canada kölcsöneihez, ahol alacsony vagy éppen nulla kamatot kell fizetni. Akkor az emberek igazságosabb adókat fizetnének, amiből aztán meg lehetne szüntetni az adósságot. Szerinte ennek hatására Kanada újra prosperálna.

Victoria anyukája, Marcia Grant, aki a Resurrection Christian Academy igazgatónője elmondta, “meglehetősen izgalmas” hogy a lánya internetes szenzáció lett. Szerinte, még ha nem is értenek egyet vele az emberek, legalább meghallgatják és elkezdenek érdeklődni.

Amerikai Hírújság/gazdasag.ma.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*