12 millió bírság a Hungaroringen

Összesen 12 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága a Hungaroringen, a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

A közleményben azt írták, az ellenőrzés tapasztalatai szerint az árusok minden második esetben “elfelejtettek” számlát vagy nyugtát adni a vásárlóknak, illetve sok volt a “feketemunkás” és a bevételeit eltitkoló taxis is, akik szinte egyetlen alkalommal sem adtak nyugtát a viteldíjról.

A közlés szerint többen engedély és adószám nélkül árultak, és a vállalkozások a foglalkoztatottak több mint felét bejelentés nélkül, illegálisan alkalmazták. A NAV munkatársai 221 alkalommal végeztek ellenőrzést, összesen 12 millió forintos bírságot szabtak ki, emellett a vendéglátóhelyekről igazolatlan eredetű jövedéki árut, az árusoktól pedig hamis márkajelzésű ruhákat is lefoglaltak.

A 27. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a hétvégén rendezték meg a Hungaroringen, a futamot Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap.

Amerikai Hírújság / MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*