Első-bálozók a cleveland-i cserkészbálon

Idén az 56. hagyományos Cserkészbálunkat a Tudor Arms, Crystal bálteremben tartottuk.  A Tudor Arms Hotelban voltak a Cserkészbálok 1959-től 1963-ig. Az est folyamán felidéztük a régi szép időket és emlékeket. Kiemelten emlékeztünk meg azokról akik a multban a Tudor Arms-nál voltak elsőbálozók.

A bál előtti fogadáson finom előételek vártak vendégjeinkre. Ekkor volt alkalom társalogni, és újra találkozni régen nem látott barátokkal. A fogadás után a 230 vendég helyet foglalt a bálteremben ahol folyamatos finom apróságokat kináltak. A műsorvezetők Pellerné Falk Ildikó es Peller Miklós, akik 1959-ben elsőbálozók voltak itt a Tudor Arms Hotelban,  köszöntötték a vendégeket magyarul és angolul. A műsorvezetők bemutatták a bálrendezőket, Balássy Erzsit és Tábor Beát, a tiszteletbeli vendégjeinket és a csapatparancsnokokat, Csajka Tamást, Kovács Györgyöt, Rátoni-Nagyné Szőke Valit és Szentkirályi Krisztinát. Majd Dömötör Gábor, a KMCSSZ alelnöke, köszöntötte vendégeinket és a szövetség nevében üdvözölte a clevelandi cserkészeket.

Már minden vendég izgalommal várta az első- és másodbálozó leányok bemutatását. Idén, két elsőbálozó leány volt: Duna Klára és Szentkirályi Hanna. A másodbálozók pedig Luksa Vivien, Chmielewski Emese , Ország Éva, Jálics Ilona, Stiasny Julia és Bogárdy Krisztina voltak. A tradicionális keringővel nyitottuk a bált.  A szülők, és nagyszülők bűszkén figyelték gyermekeiket és unokáikat, visszagondolva arra az időre, amikor ők voltak elsőbálozók.  A közönség nagy lelkesedéssel fogadta a nyitópárok bemutatóját.  Ezt követve, díszmagyarban öltözött regösök bemutattak egy hagyományos palotást, amelyet Eppleyné Tábor Hajnal, Slattery Kriszta és Tábor Mátyás tanítottak be.

A bálon a tánczenét a közkedvelt  Harmonia Tánc-Zenekar szolgáltatta. Kitűnő volt a zene és a hangulat még hajnali fél háromkor is, amikor a bál véget ért.

Hajdú-Németh Erzsébet Bálelnök
Cleveland, Ohio

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*