Amerika tárt karokkal várja a külföldi szakembereket

Az Egyesült Államokban a  gyárak a helyi szakképzett munkaerő híján tárt karokkal várják a külföldi gépészeket, szerszámkészítőket.A Partville Machine&Tool Company egyike azon amerikai cégeknek, amelyek nem találnak megfelelő szakképzett dolgozót az Egyesült Államokban, és nyitottak arra, hogy külföldi munkaerőt alkalmazzanak a gyárban.

Az amerikai gyárak többségében óriási a kereslet gépészekre, csavarmenetvágók és más szerszámok készítőire, számítógép által vezérelt gépek programozóira és operátorokra. Ezek a tevékenységek a gyártási folyamat gerincét képezik, jó minőségű, középosztálybeli munkákról van szó, ezekre kellene az amerikaiakat kiképezni – véli Gardner Carrick, a Manufacturing Institute igazgatója. Az utóbbi időben az amerikai gyártmányú szerszámok, eszközök gyártása nagy lendületet vett és az iparág hirtelen megérezte a nagyfokú szakemberhiányt.

A hiányszakmákra más vízumot adnak ki

A hiányzó szakembereket számos gyárban már külföldről toborozzák, az ehhez szükséges H-1B vízum segítségével. A H-1B program keretében a magasan képzett külföldi munkásoknak maximum 6 éves időtartamra lehetőségük nyílik a munkavállalásra az Egyesült Államokban.

A kormány minden évben kvótát határoz meg, amelyben szabályozza a kiadható H-1B vízumok mennyiségét. A különböző iparágak ezen a kvótán belül “harcolnak” egymás ellen, tavaly 65 ezer külföldi munkás volt az engedélyezett mennyiség. A vállalatok akkor nyújthatnak be igényt H-1B vízummal érkező munkások foglalkoztatására, ha hivatalosan igazolni tudják, hogy az adott szakmunkára nem találtak megfelelően képzett amerikai állampolgárt.

Mérnököt, építészt “igényelnek” a munkaadók

A programban résztvevő munkáltatók többsége a high-tech iparból kerül ki, a gyáriparosok az összes igénylő kevesebb, mint 10 százalékát teszik ki. Érdekes módon azonban többségük jellemzően nem a gyártási folyamatban résztvevő munkásokra, hanem mérnökökre, építészekre nyújtja be igénylését. Tavaly országosan kevesebb, mint 100 gépész, vagy egyéb gyártói munkára vonatkozó igénylés érkezett.

A CNN elemzői szerint a gyárak átmenetileg valóban egyre inkább arra kényszerülnek, hogy külföldi munkaerővel pótolják a hiányt, hosszú távon a gyártósoron dolgozó szakmunkásokat a “hazai” emberi erőforrásokból kell kiképezni és munkába állítani. Az állam is erre próbálja rávenni a munkáltatókat, amikor különböző ösztönző programokkal jutalmazza azt, ha a vállalat amerikai munkavállalónak vesz fel a gyárába.

 

Profession.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*