Amerika kész megtámadni Iránt

Barack Obama amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója arról tájékoztatta az izraeli miniszterelnököt, hogy az Egyesült Államok kész megtámadni Iránt, amennyiben diplomáciai úton nem sikerül rávenni nukleáris programja leállítására – írta egy izraeli lap vasárnap.

A Háárec szerint Thomas Donilon júliusban folytatott megbeszélésük során közölte ezt Benjamin Netanjahuval. Az amerikai tisztségviselő részletesen szólt az iráni nukleáris létesítmények elleni esetleges támadásról és erre vonatkozó terveket is mutatott a kormányfőnek.

A tájékoztatás része volt azoknak az amerikai erőfeszítéseknek, amelyek azt szolgálták, hogy lebeszéljék Izraelt egy Irán elleni katonai csapásról. Ezekből Hillary Clinton külügyminiszter is kivette a részét, amikor a múlt hónapban Izraelben járt. Benjamin Netanjahu vezető tanácsadója, Harel Locker, akit egy izraeli rádióállomás kérdezett meg, nem volt hajlandó kommentálni a Háárec hírét. Egy magas rangú izraeli hivatalnok pedig közölte, hogy zárt ajtók mögötti tárgyalásokat Tel-Aviv nem kommentál.

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*