Az American Airlines útvonalakat módosított az olimpiára

Július végétől augusztus közepéig több transzatlanti járat Londonon keresztül közlekedik Bostonba, New Yorkba és Miamiba, majd onnan középnyugati- és nyugati (Chicago, Dallas, Los Angeles), valamint azonnali átszállással közép- és dél-amerikai (Ciudad de México, Bogotá, São Paulo) desztinációk irányába és vissza.

A rendkívüli járatokon Boeing Triple Seven típusú gépek közlekednek majd.
Előzetes becslések szerint több százezer észak- és latin-amerikai utazik az olimpia idején hosszabb-rövidebb időre Londonba. Az AA gépei a célállomást követően azonban nem újra az óceán felé veszik az irányt, hanem tovább közlekednek és néhány száz mérföldnyi távolságból, több európai nagyvárosból is szállítanak majd utasokat a brit főváros felé. Csak ezt követően indulnak vissza az amerikai kontinensre. Az eddigi foglalási adatok szerint sikeres az American ötlete, bár konkrét számokat a texasi vállalat egyelőre nem közölt.

A brit légierő közben bejelentette, hogy napokon belül lezárják London légterét, ezt követően magángépek, hőlégballonok, helikopterek nem repülhetnek be a kijelölt területre. A tilalom a menetredszerinti utasszállító repülőgépeket nem érinti. A légtérzár betartását tucatnyi vadászgép ellenőrzi majd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*