Nem tudja eltemetni fiát a Kanadába menekült család

Fotó: thestar.com

Autóbalesetben meghalt egy 11 éves fiú Kanadában, a család viszont nem tudja eltemetni, mert menekültstátuszért folyamodtak, amelyet lehet, hogy csak három év múlva kapnak meg. Nem akarják eltemetni Kanadában, ha őket visszatoloncolják Magyarországra.

Fotó: thestar.com

Nem tudja eltemetni 11 éves fiát az a roma család, amely Torontóban folyamodott menekültstátuszért, és amely a múlt héten vesztette el a gyermekét. A Star című lap szerint a család nem szeretné, hogy kitoloncolják őket úgy, hogy a fiuk Kanadában van eltemetve. A másfél éve Torontóban élő család a státuszukról való döntésre vár, de az első meghallgatást elhalasztották, míg a folyamat akár három évet is igénybe vehet. László fiuk teste pedig a Hamilton General Kórház halottasházában van.

Múlt kedden kilenc roma, köztük László családja hazafelé tartott a Niagara vízeséstől, amikor kisbuszuk egy traktorral ütközött. A fiú meghalt, többek kórházba kerültek. A 23 éves apa kómában van. A traktor vezetője nem állt meg, a járművet két nappal később megtalálták, de a vezetőjét azóta sem kerítették kézre.

Amerikai Hírújság/ Forrás:kanadavilaga.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*