Áll a bál a palotában

Vilmos állítólag „őrjöngve követelte az apjától, hogy tartsa távol Katalin hercegnétől Camillát” – írja az amerikai Globe magazin alapján a hirado.hu. A perpatvar előzménye, hogy II. Erzsébet megelégelte Katalin túlzott népszerűségét, és egyszerűen hátrébb sorolta a brit királyi udvar hierarchikus rendjében. Emiatt a hercegnének minden találkozáskor térdet kell hajtania András herceg és Sarah Ferguson két lánya, a 23 éves Beatrix hercegnő és a 22 éves Eugénia hercegnő előtt, sőt anyósa, Cornwall hercegnéje előtt is. Katalin azonban nem volt hajlandó meghajolni anyósa előtt, sőt állítólag azt mondta, hányingere van ettől az egésztől – mesélték udvari bennfentesek.

Katalin, mint pénzforrás

A többszörösére nőtt a hercegi jótékonysági alapítvány bevétele, amióta Vilmos elvette Kate Middletont. Tavaly az alap 4,8 millió fontot gyűjtött össze, míg 2010-ben az eljegyzés bejelentése előtt mindössze 629 ezer fontot – írta a The Daily Telegraph. A leglátványosabb fellendülés az esküvő után volt. Akkor több mint 1 millió fonttal gyarapodott az alap az adományokból. A hercegi segélyalapítvány főként veterán katonákat és azok családtagjait, hátrányos helyzetű gyermekeket támogat, például márciusban két ugandai iskola is az alapítványnak köszönhetően nyithatta meg kapuit.

Nem pénzkérdés – női ügy

Sokak szerint II. Erzsébet úgy érzi, Vilmos felesége immár elhomályosítja őt. Ez pedig megengedhetetlen, hiszen nem a királyi család született tagja. Erre egyébként megalázó módon mindig emlékezteti is a nagyobbik Middleton-lányt. Az uralkodó nemcsak azt rendelte el, hogy Katalin pukedlizzen a királyi család minden egyes tagja előtt, hanem a hercegné öltözködésébe is beleszól. Katalin így most kénytelen kevésbé divatos ruhákat magára ölteni. A legfájóbb viszont az lehet neki, hogy az anyaságtól is el lett tiltva erre az évre. 2012 ugyanis Erzsébet uralkodásának hatvanadik évfordulójáról kell, hogy szóljon, és nem egy újabb trónörökös érkezéséről.

Amerikai Hírújság/hirado.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*