Elfoglaltak két benzinkutat Budapesten

Ma reggel aktivistáink elfoglaltak két Shell-kutat. Azzal lett tele a hócipőjük, hogy a cég inkább költ egy csomó pénzt arra, hogy ügyvédekkel fenyegetőzzön, hogy telehirdesse a világot arra, ő mennyire zöld és jófej mint hogy egy picit lassítson a bolygó tönkretételén.

Mert olajtársaság és olajtársaság között is lehet nagy különbség. Olajra szükség van, tetszik nem tetszik: nem csak üzemanyagként szorulunk rá (egyelőre!), de készül belőle egy csomó jó és hasznos dolog is a sok rossz és fölösleges mellett. Van számos olajtársaság, ami csak annyira mocskos mint egy átlagos multi, de a Shell és az EXXON (ismertebb nevén: E$$O) kétségbeesett küzdelmet folytat a leggonoszabb cég címéért.

Tudósok és politikusok lefizetése, véreskezű diktatúrák jóbarátsága, katonai szabadcsapatok felbérlése a szülőföldjeiket védő bennszülöttek ellen: mind-mind hozzátartozik a munkájukhoz. Csak a Shellnek egy év alatt 200 regisztrált olajkitörése volt, el lehet képzelni, hogy hánynál tették rendbe a környezetet, kártalanították a helyi lakosokat. Most az Északi sarkvidéken akarnak fúrni, ami azért különösen gáz, mert ott a szokásosnál nagyobb a veszélye egy olajkatasztrófának, ami, ha bekövetkezik, a szokásosnál sokkal nagyobb károkat okoz. Ott még a cég szerint sem tudják kezelni az olajkitöréseket.

Azt persze hajtogatják, hogy nem lesz semmi baj. Például szerintük ez a hajójuk itt Alaszkánál (még a fúrások megkezdése előtt!) nem is futott partra.

Amerikai Hírújság/greenpeace.blog.hu

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*