Vélemény:Katasztrófa a magyar olimpiai formaruha

A kalotaszegi hímzéssel díszített kollekciót nemcsak a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége, hanem egy hattagú szakértői csapat – melyben a divatszakembereken túlművészek és sportolók kaptak helyet – is a legjobbnak látta a beérkezett harminckét pályázatból – írja a Bors.

Egy korábbi nyilatkozatában Csergő úgy fogalmazott: a hazai trendektől homlokegyenest eltérő ruhákra mindenki emlékezni fog, a negatív fogadtatás hátterében pedig sértődött kollégákat sejtett, akik szintén pályáztak az olimpiai csapat öltözékének megtervezésére.

A Borsonline kiváncsi volt Herczeg Zoltán divattervező véleményére is: “Ha egy szóval kellene jellemeznem, azt mondanám: katasztrófa – válaszolta a divattervező a fotók láttán. – A nyolcvanas évek „retroszoc” feelingjét idézi, a piros női ruha, mint egy bolti eladóé a pékségben, a kiflipult mögött. Az egész kollekció összecsapott, átgondolatlan, fantáziátlan, divatjamúlt, pestiesen szólva vérciki. A cipők egyszerűen tragédiák, az a néhány apró részlet, ami értékelhető (pl. a férfiing mellén a sűrű berakások), pont nem látszik a nézők számára a kamerák totálképein, de még a helyszínen sem.”

Herczeg amondó, ő olyat alkotott volna, amely messziről és közelről is „ütős” lenne. “Ez az egész olyan, mintha egy frissen végzett, nem túl tehetséges divatiskolás záróvizsgája lenne – tette hozzá a divattervező. – Én újra csak szégyellem magam, hogy magyar vagyok, és ez a ruha képviseli a magyar divatot Londonban, a divat fővárosában. Szégyen és gyalázat ez a munka, szakmailag és kreatív szempontból egyaránt vállalhatatlan.

Az Egyesült Államok kongresszusának több tagjai is felháborodva fogadta a tényt, hogy a londoni olimpiára készülő amerikai sportolók Kínában gyártott kék-fehér-piros formaruhákban fognak megjelenni a július 27-i nyitóünnepségen. Máshol is vannak tehát gondok a formaruhákkal!

Forrás: sport365.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*