Rendőrök a konténerben

Átadták az ország első mobil rendőrőrsét kedden a főváros VIII. kerületében; a Diószeghy Sámuel utca és a Korányi Sándor utca sarkán elhelyezett konténerépületben éjjel-nappal jelen lesznek a rendőrök.

A létesítmény átadásán Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere ismertette, hogy az önkormányzat 9 millió forintot költött a mobilirodára, amelyet 2 órán belül a kerület bármelyik pontjára át lehet telepíteni. Amennyiben rendőrszakmai szempontok indokolják, akkor egy másik helyszínre teszik le a konténerépületet és folytatják a munkát a kerületi rendőrök – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a tervek szerint másfél-két éven belül további három ilyen létesítményt helyeznek ki a bűnügyileg terhelt területekre.

A kerületvezető elmondta, hogy a Diószeghy Sámuel utcában és környékén jelentős a bűncselekmények száma, sok a lakossági panasz és gyakoriak a droggal kapcsolatos bűnesetek. Jelezte, hogy a rendőrség munkáját nagyban könnyíteni fogja a 12 méteres konténer, amelyen egy 360 fokban forgatható és további négy fix kamerát helyeztek el.     Az iroda olyan, mint a rendőrkapitányság, éjjel-nappal lehet bejelentéseket tenni, ugyanaz a szolgáltatás elérhető, s a járőrök is hozzáférnek minden szükséges adatbázishoz.

Kocsis Máté hangsúlyozta azt is, hogy az önkormányzat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a kapcsolódó beruházások sokasága miatt kiemelten fontosnak tartja a városrész közbiztonságának javítását. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: a konténer a törvénytisztelő állampolgároknak azt üzeni, hogy minden technikai eszköz adott, hogy közvetlen lakókörnyezetükben megvédje őket a rendőrség, a jogsértőknek pedig azt, hogy nem érdemes itt bűncselekményt elkövetni.

Szavai szerint a mobil rendőrségi konténer telepítésével a rendőrség “a helyszínre érkezett”, s példaértékűnek nevezte a VIII. kerületi önkormányzattal folytatott közös munkát. Az államtitkár arról is beszámolt, hogy amennyiben a mobil rendőrőrs beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor azon kistelepüléseken is megfontolják kihelyezését, ahol jelenleg nincs rendőr.

Amerikai Hírújság / MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*