Több mint 200 program a Campus Fesztiválon

Több mint 200 program várja július 25. és 29. között az ötödik debreceni Campus Fesztivál látogatóit. Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató kiemelte a metálban utazó finn csellósokat, az Apocalyptica zenekart, a Prágában összeállt, de Európa-szerte ismertté vált N.O.H.A., formációt, a Vancouverből érkező Real McKenziest, de ott lesz a Nagyerdőben a Tankcsapda, a Republic, a Magna Cum Laude vagy a Quimby is.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere kiemelte: a városban élők körében is igen kedvelt a Campus Fesztivál, a látogatók fele debreceni vagy környékbeli. Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora szerint az egyetemnek is fontos a rendezvény: mintegy ötszáz hallgatójuk aktívan részt vesz a szervezésben, a bérletesek fele pedig az egyetem hallgatója. A rektor kiemelte, hogy a zenei programok mellett várják a résztvevőket a “nyelvek utcájába”, ahol a kultúra, a nyelvismeret, az Atommagkutató Intézet kutatóinak közreműködésével pedig a tudomány kap kitüntetett szerepet a fesztiválon.

 
A Campus egyik emblematikus helyszínén, a Nagyerdei Stadion melletti víztoronyban tartott sajtótájékoztatón Fábián István bejelentette: az idén megkezdik az egyetem tulajdonában lévő torony rekonstrukcióját, ahol kilátót is kialakítanak. Lukács László, a Tankcsapda frontembere fergeteges bemutatkozó koncertet ígért a debreceni Nagyerdőbe érkezőknek. Mint elhangzott, az együttes kedden stúdióba vonult az új lemezanyag felvételeire.
Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató arról beszélt, hogy a gyönyörű természeti adottságok mellett igényesen kiépített infrastruktúra, jól felszerelt kemping, melegvizes zuhanyzók, kellemes sátorhelyek, mobiltelefon töltőállomás, kerékpár-megőrző, internetkamion, és az eddigi évek tapasztalatai alapján még több vendéglátóhely várja a nulladik naptól sátrazókat.
A fesztivál a kiemelt biztonságra is törekszik: a természetvédelmi terület épségére önkéntesek, a fesztivál látogatóira kiemelt biztonsági szolgálat vigyáz. A Debreceni Egyetem önkéntes hallgatói a polgárőrséggel és a rendőrséggel közösen vigyázzák a fesztivál és a környék nyugalmát.
Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*