Kettős gyilkossággal vádolt magyar állampolgár pere Londonban

Kettős gyilkossággal vádolt magyar állampolgár pere kezdődött meg a londoni központi büntetőbíróságon. Keddi londoni sajtóbeszámolók szerint a 32 éves B. A.-t, aki a londoni Heathrow repülőtér egyik szállodájának recepciósaként dolgozott, két kollégájának tavaly augusztusi megölésével vádolják. Az egyik áldozat egy 20 éves magyar fiatalember volt, a másik egy szintén 20 esztendős angol lány.

A vádirat szerint a homoszexuális vádlott féltékenységből ölte meg magyar kollégáját és a fiatal angol nőt, akikről feltételezte, hogy viszonyuk volt egymással. A rendőrséget a szálloda munkatársai riasztották, miután a három alkalmazott egyike sem jelent meg munkahelyén. A helyszínre kiszálló nyomozók megtalálták a szálloda egyik alkalmazotti szobájában a két áldozatot. A magyar fiatalemberrel két mellkasi késszúrás végzett, az angol lányon 22 szúrt sebet találtak.

Mint később kiderült, a vádlott a helyszínelés idején végig a szoba egyik ágyának aljában rejtőzködött, majd a rendőrök távoztával előjött, és öngyilkosságot kísérelt meg. Végül a visszatérő rendőrök bukkantak rá, miután B. A. az áldozatok megtalálásának másnapján azt írta angolul Facebook-oldalára, hogy “Szeretnék felébredni ebből a rémálomból”, és ezt a szálloda munkatársai jelezték a hatóságoknak. B. A.-t kettős gyilkossággal gyanúsítják, ő azonban “korlátozott beszámítási képesség állapotában elkövetett emberölésben” vallotta bűnösnek magát.

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*