Kukkolják a vendégeket egy San Franciscó-i kocsmában

Egy új okostelefon-applikációt arra használhatnak huszonöt San Franciscó-i kocsmában, hogy felmérjék, milyen idős és milyen nemű emberek vannak éppen egy szórakozóhelyen. Bár az alkalmazás a fejlesztők szerint nem tárol személyes adatokat és arcokat sem mutat, nagy felháborodást váltott ki.

A mulatni vágyók az alkalmazás segítségével „szemügyre vehetik” a kocsmák közönségét. Az egyelőre 25 vendéglátóhelyen elhelyezett kamerák révén az alkalmazást letöltők a telefonjukon ellenőrizhetik a kiválasztott helyen lévők korát, nemét. A telefonon természetesen nem egyes arcok láthatók, hanem egy adott kocsma éppen jelenlévő vendégeinek becsült átlagéletkora és a nemek aránya.

A SceneTap nevű appot egy texasi cég fejlesztette, amely kijelentette, hogy a rendszer senkit sem azonosít és semmilyen személyes adatot nem tárol. Ennek ellenére az első kamerák kihelyezését kísérte némi zúgolódás a mind bohém éjszakáiról, mind fejlett jogérzékéről híres városban. Egyes bárok vendégei még a SceneTappal felszerelt vendéglátóhelyek bojkottját is kilátásba helyezték – írta a hvg.hu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*