Szépségek a Balatonnál és Budapesten

Az 58 országot összefogó Miss Princess of the World szépségverseny csehországi nemzeti döntőjének versenyzői július elején látogattak hazánkba. A nagy megmérettetés előtt a magyar versenyzőkkel együtt megismerkedtek Magyarország nevezetességeivel, többek között Keszthely és Hévíz kulturális, wellness és gasztronómiai értékeivel. A szervezésben a Magyar Turizmus Zrt. is részt vett.

A szépségverseny résztvevőit korabeli ruhákba öltözött hölgyek és urak, valamint egy hintó várta a keszthelyi Festetics kastély főbejáratánál. A hölgyeket Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum ügyvezető igazgatója vezette körbe a királynőknek kijáró falak között, majd pazar fogadás várta őket a tükörteremben.

A cseh és a magyar szépségek ezt követően Hévízre látogattak. A hölgyeket a település alpolgármestere, Könnyid László köszöntötte, majd a Gyógyfürdő igazgatója mutatta be számukra a szolgáltatásokat. A versenyzők nyugtató masszázst kaptak a Tófürdő parkjában, majd a hévízi Lotus Therme Hotel medencéjének partján egy grillparty keretében ismerkedtek meg a balatoni ízekkel. A nap záró programja egy jó hangulatú borkóstoló volt az egregyi Öreg Harang pincészetben.

Fotó: Miss Princess of the World

A Miss Princess of the World magyar és cseh versenyzői igazi történelmi és kulináris utazáson vettek részt Budapesten is, amely során a budai Várat, a Hősök terét, a Parlamentet majd a Vörösmarty tér új csillagát, a Szamos Gourmet Házat fedezték fel.

A július 6-i döntő előtt, a hölgyeknek lehetőségük nyílt megismerkedni Budapest emblematikus arcával, így például a Halászbástyával, ahol a turistákat lenyűgözte a csodaszép hölgyek jelenléte. Épp úgy, mint ahogy a hölgyeket elvarázsolta fővárosunk csodás panorámája a Várból.

A Vár után a hercegnők megtekintették a Hősök terét, ahol mindenki kiválasztotta kedvenc magyar történelmi uralkodóját. A hercegnők mosolyt csaltak szépségükkel a királyok arcára, és több csodás fotó is készült erről az időtlen románcról. Ugyan a Parlamentig már nem kísérték el az uralkodók partnereiket, de a hölgyek így sem vesztek össze a Szent Koronán, amelyet ámulattal és csodálattal tekintettek meg.

Fotó: Miss Princess of the World

A történelmi kitekintés után a hercegnők Máthé Barnabás csokoládémesterrel randevúztak a Szamos Gourmet Házban, ahol egy nem mindennapi programmal készült vendéglátójuk. A Magyar Turizmus Zrt. segítségével megvalósult program keretein belül a szépségverseny döntősei a cseh sajtó és média jelenlétében ismerkedtek meg a bonbonkészítés rejtelmeivel, ahol nemcsak nézők és kóstolók voltak, hanem ki is próbálhatták magukat, mint csokoládémesterek. Máthé Barnabás útmutatásával igazi Szamos remekművek készültek el, a hölgyek pedig mosollyal az arcukon élvezhették a programot követő vacsorán a Gourmet Ház specialitásait.A hölgyek ezek után Ráckeve felé vették az irányt, ahol folytatódott a felkészülés a döntőre, amelyet a Citadellán rendeztek meg.

Amerikai Hírújság/ Magyar Turizmus Zrt

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*