Ma kiderül milyen lesz az új stadion

Ma kiderül, a 23-ból melyik ötletpályázat alapján épülhet fel az új nemzeti stadion. A létesítmény a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion mellé kerül, és a tervek szerint 2016-ra készül el. Az eredményhirdetést követően az összes ötletet, azok látványterveivel kiállítják majd.

Várhatóan ma jelenti be a bírálóbizottság a beérkezett 23 építészeti ötletpályázat közül, melyik alapján épülhet meg az új nemzeti stadion. Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekért és sportberuházásokért felelős kormánybiztos korábban az InfoRádióban elmondta: ez lesz Magyarország legmodernebb labdarúgó stadionja, amelyben akár a Bajnokok Ligája döntőjét is meg lehet rendezni.

Az új, 65 ezer férőhelyes létesítmény – amelynek neve még nem dőlt el – a Puskás Ferenc Stadion mellett, a jelenlegi szoborpark területén kap helyet – tette hozzá Vígh László. aki szerint várhatóan 2016 első felében adhatják át az új stadiont.
Az eredményhirdetést követően az összes ötletet, azok látványterveivel kiállítják majd. A megépülő stadion makettje szeptember-október körül készül el – tájékoztatott az Inforádió.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*