Tilos a libamáj fogyasztása Kaliforniában

Aggódhatnak-e a libatenyésztők? Tilos a libamáj fogyasztása Kaliforniában. A francia libatenyésztők aggódnak amiatt, hogy az észak-amerikai állam példája ragadóssá válhat, a magyar exportőröket azonban csak közvetve érinti ez a tiltás.

A magyar libamájtermelést nem érinti közvetlenül, hogy Kaliforniában betiltották a forgalmazást – mondta az InfoRádiónak a Baromfi Termék Tanács igazgatója. Csorbai Attila szerint legfeljebb közvetett hatásként jelentkezhet ez a probléma Magyarországon is. A hízott libamájat főként Franciaországba szállítják.

A kaliforniai lépést Csorbai Attila nem szakmai, hanem politikai döntésnek minősítette. Hozzátette: bízik abban, hogy Európában ezek a szélsőséges megnyilvánulásai az állatvédelemnek visszaszorulnak. A francia libatenyésztők aggódnak a kaliforniai tilalom miatt, attól tartanak ugyanis, hogy az észak-amerikai állam példája ragadóssá válhat – mondta az InfoRádió franciaországi tudósítója, S. Ráduly János.

A francia libamájtermelőket ugyanakkor nem érte váratlanul a mostani tiltás, az utóbbi időben erre készülve fokozatosan csökkentették a kaliforniai exportot.

Amerikai-Magyar Hírújság

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*