Tengernyi pennivel fizette ki jelzáloghitelét

Elaprózta házhitele utolsó részletének kifizetését egy amerikai férfi: több mint 62 ezer egycentes érmével állított be a bankba. A Milford Federal pénzintézetben megbecsülik a kicsit is, és akkor is, ha nagyon sok van belőle: zokszó nélkül elfogadták a tengernyi, 50 darabonként precízen berollnizott aprópénzt.

A férfi – Thomas Daigle – még 1977-ben vette a házat Milfordban, azóta is ott laknak. Házasságuk szintén töretlen – két gyereket neveltek fel -, idén áprilisban ünnepelték egybekelésük 35. évfordulóját, amely napra egybeesett – véletlenül – a jelzáloghitel utolsó részletének befizetési határidejével.

Daigle egyébként pusztán azért csapott fel pennyvadásznak – az utcán is állandóan vizslatta szemeivel a járdát, hátha lel egy elgurult érmécskét -, hogy emlékezetessé tegye az utolsó részlet kiegyenlítését. “Egyszerűen meg akartam csinálni és nagyon meg akartam érni. Sokszor fohászkodtam azért, nehogy előbb haljak meg!” – idézte a férfit a Milford Daily News című brit lap. Daigle felesége egyébként alig tudott valamit férje filléreskedéséről, a férfi a ház szuterénjében alakította ki pennyraktárát. A nej mindig nevetett, amikor férje az utcán felszedett egy elkódorgott centet és azt mondta: “ez a hiteltörlesztésre megy.”

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*