4,5 millió dollárt küldtek Romney-nak interneten

Több mint százmillió dollár kampánytámogatást sikerült begyűjtenie június hónapban Mitt Romney-nak, az amerikai Republikánus Párt leendő hivatalos elnökjelöltjének, valószínűleg ismét többet, mint az újraválasztására készülő Barack Obama elnöknek – jelentette helyi idő szerint csütörtökön az amerikai sajtó.

A volt massachusettsi kormányzó Kaliforniában, Washingtonban, valamint Oregon, Michigan és Texas államban gyűjtött adományokat előző hónapban. Hírek szerint 24 órán belül több mint 4,5 millió dollárt küldtek interneten Romney-nak azután, hogy a Legfelsőbb Bíróság jóváhagyta Obama vitatott egészségügyi reformját.

Májusban a republikánus párti jelölt 77 millió dollárt gyűjtött, az Obama-tábor 60 milliót. Az elnök kampánystábja korábban figyelmeztetett, lehetséges, hogy a republikánusok több adományt gyűjtenek a választási hadjárat egészét tekintve, mint a Demokrata Párt.

Ami az elnökválasztási esélyeket illeti, a legfrissebb mérések szerint Obama a statisztikai hibahatáron belüli előnnyel – nem egészen 3 százalékkal – vezet Romney előtt, de számos kulcsfontosságú államban egyértelműen az elnök a favorit.

Mitt Romney, az amerikai Republikánus Párt elnökjelölt-aspiránsa öt országot érintő körutat tesz, hogy megerősítse nemzetközi tekintélyét – jelentette csütörtökön a Politico című lap.

Romney tervezett izraeli látogatását már megerősítette kampánycsapata, de beszéltek arról is, hogy az olimpiai játékok alkalmával Nagy-Britanniába látogat. A Politico úgy értesült, hogy az elnökjelöltség várományosa Németországba, Lengyelországba (ott beszédet is mond), majd Afganisztánba is elutazik, az utóbbi állomás azonban bizonytalan. Romney útjának programját a héten véglegesítik – tette hozzá a lap. Kampánycsapata nem reagált arra a kérésre, hogy erősítse meg ezeket az információkat.

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*