Cserediákprogramok amerikai egyetemekkel

Vezető amerikai egyetemekkel tárgyalt Gál András Levente, a Jó állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásért felelős kormánybiztosa az Amerikai Egyesült Államokban. A megbeszélés középpontjában cserediákprogramok és közös kutatási projektek megvalósításának lehetősége állt – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A Tufts Egyetem Fletcher School és a Harvard Egyetem Kennedy School of Government képviselőivel tárgyalt Gál András Levente, a Jó állam fejlesztési koncepvió végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztosa. A KIM által kiadott közleményből kiderül, hogy az egyeztetések célja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) diákjai és professzorai a későbbiekben az Egyesült Államok egyetemein is gyarapíthassák tudásukat.


A bostoni Tufts Egyetem Fletcher School és az NKE közötti stratégiai megállapodás révén nem csak diák- és professzori csereprogramok valósulhatnak meg, hanem olyan közös kutatási projektek is, amelyet a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési program végrehajtása során az NKE gondoz. Ennek egyik legfontosabb része lehet a nemzetközi kapcsolatok és stratégiaalkotás területén történő együttműködés. Megfelelő előkészítés és az egyetemi testületek jóváhagyása után, a keretmegállapodást várhatóan 2012 novemberében íratják alá Patyi Andrással, az egyetem rektorával.
A Harvard Egyetem Kennedy School of Goverment képviselőivel folytatott megbeszélések alapján a Harvard szakértői áttekintik az NKE által vitt kormányzati fejlesztési programokat, és 2012 szeptemberére meghatározhatják azokat a közös kutatási projekteket és feltételeket, amelyekben az együttműködést lehetségesnek tartják. Ennek a kutatási együttműködésnek része lehet a diák és professzor küldés és fogadás az NKE és a Harvard között – olvasható a KIM közleményében.

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*