Az USA kormányzata cáfol: nincsenek sellők

Nincs bizonyíték arra, hogy léteznének sellők – jelentette be az Egyesült Államok kormányzata. A közlés meglepetést keltett, de nem azért, mert minden amerikai eddig szentül hitte, hogy a világtenger hemzseg a kis és nagy hableányoktól, hanem hogy Washington egyáltalán foglalkozik a témával és az eléggé nyilvánvalót – mármint, hogy nincsenek sellők – még be is jelenti.

Az előzmény: az amerikaiak közül többen nekiszegezték a világhálón a „létkérdést” a kormányzatnak, miután a Discovery Channel tévécsatorna dokumentumfilmszerű műsort sugárzott, amely szirénekkel foglalkozott Sellők: a meglelt test (Mermaids: The Body Found) címmel.

A film hatott, és több amerikai állampolgár kérdezett a kormányzat hivatalos honlapfórumán, emiatt pedig az amerikai kereskedelmi minisztérium kénytelen volt megbízni a tengerekkel foglalkozó tudományos hivatalát, a National Ocean Sercive-t (NOS) a válaszadással.

„Nincs bizonyíték arra, hogy valaha emberi vízi lények bukkantak volna fel” – közölte a NOS. Az adófizetők megnyugtatására hozzátette, hogy nincs külön sellőlelő projektje, a szirénlét-cáfolatra meglévő források alapján jutott – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*