Rohamrendőrökkel lakoltattak ki egy rokkant nyugdíjast

Rohamrendőrség bevetésével lakoltatták ki hétfőn délelőtt önkormányzati lakásából a mindkét lábára amputált, két szívinfarktusos 68 éves Nagy Lajosnét, és országos körözést rendelnek el 15 éves unokája ellen, aki megszökött hazulról, hogy ne kerüljön állami intézetbe – jelentette a Magyar Szociális Fórum az országos felháborodást kiváltó esetről.

Mint az MSZF közleményében olvasható. László Tamás, a fővárosi XV. kerület polgármestere nem reagált a Magyar Szociális Fórum kérésére, hogy kíméljék meg a kilakoltatástól a rokkant asszonyt és unokáját, hétfőn pedig ‘úgy akarta kijátszani az idős asszony lakásának védelmére kivonult 50-60 otthonvédő éberségét, hogy magához kérette őket mondvacsinált ürüggyel, hogy a rendőrség időközben akadálytalanul kilakoltathassa a tolókocsis nagymamát, az unokát pedig elvitesse.”

Beszteri László, az Adj esélyt az életért egyesület elnöke a helyszínről arról tájékoztatta az MSZF-et, hogy az otthonvédők vasárnap rácsokkal vették körül a lakást, hogy megvédjék. Hétfőn előbb eleget tettek László Tamás polgármester kérésének, hogy üljenek le tárgyalni, majd amikor látták, hogy a polgármester ki akarja játszani őket, és esze ágában sincs visszavonni a kilakoltatási engedélyt, visszasiettek a Pázmány Péter u. 108. fsz. 10. sz. alá, majd a rohamrendőrség kiérkezésekor magukat is odaláncolták a kerítéshez, hogy fizikailag akadályozzák meg polgármester rohamrendőrök igénybevételével elkövetett tettét. A rohamozó rendőrök elvágták a láncokat, lebontották a rácsokat, majd mindnyájukat bilincsbe verték és elszállították őket a helyszínről – állítja a Magyar Szociális Fórum.
Az amputált lábú asszonyt a főváros XV. kerületének ESZI Gondozóházába szállítják az Erdőkerülő utca 34. sz. alá – tudatta Beszteri.

Amerikai Hírújság/ OrientPress Hírügynökség

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*