Belga lett a Coronita

Mexikó elvesztette a koronáját – közölte a világsajtó. Az ismert mexikói Corona sör ezentúl már belga, annak a megállapodásnak értelmében, amely szerint a belga Anheuser-Bush InBev cég megvásárolta a mexikói sörgyár részvényeinek a többségét.

A Budweiser és a Stella Artois sörmárkák tulajdonosa a részvények 50 százalékára tett szert a Grupo Modelo csoporttól, amely eddig birtokolta  ezt a Mexikó nevével évtizedek óta összefonódott sörmárkát. A Grupo Modelo 20 milliárd 100 millió dollárt kapott – készpénzben a részvények feléért. A megállapodást most az amerikai és a mexikói illetékes hatóságok vizsgálják, és várhatóan 2013 első harmadában születik meg a végleges döntés a Coronita sorsáról.

A Grupo Modelo, sörgyár 25 éve alakult és az évek alatt a legnagyobb sörgyárrá nőtte ki magát Mexikóban. A cég, amely a Corona, Negra Modelo, Victoria és Pacífico elnevezésű söröket állatja elő, a világ 7. legnagyobb sörgyártója. A világos Corona sör az Egyesült Államokban a legnagyobb mennyiségben vásárolt sörmárka.

Amerikai Hírújság

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*