Vertikális farm biomasszával Chicagóban

Egy régi téglaépület, amely Chicago dél-keleti részében régen húsfeldolgozó üzemként működött, lesz az első vertikális, nulla kibocsátású, folyamatos ciklusú farm, amely biomasszából előállított energiának hála, teljesen önellátó lesz. 

A The Plant Project megvalósítása már 2010-ben elkezdődött, tervezői olyan mezőgazdasági farmot akarnak létrehozni, amely önerőből friss termékeket, tenyésztett halakat, sört, kombucsa teát, zöldségeket állit elő anélkül, hogy a legcsekélyebb hulladék keletkezne.

A tervek szerint 2016-ig készül el teljes egészében azon a 93 ezer négyzetméteres területen, amelynek szíve és motorja egy anaerobikus / oxigén nélküli / emésztőrendszer, amely képes naponta 27 tonna olyan hulladékot átalakítani, amely – magában a farmban és a szomszédos élelmiszergyárakban keletkezik. A bomláskor keletkező metángáz bioenergiává változtatva fenntarthatóvá teszi a farmban tervezett haltenyésztést, a különböző zöldségek, növények termesztését és feldolgozását. A fenntarthatóság érdekében restrukturálják magát az épületet is, amelyben az egyik kulcs teendő a szigetelés mai technológiákkal való hatékonnyá tétele.
A vertikális farm ugyanakkor oktató hely is. A munkálatok megkezdésének első napjaitól kezdve nyitva áll a polgárok előtt, akik figyelemmel kísérhetik a mű megvalósulásának minden fázisát.
Amerikai Hírújság/Aiolus News

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*