Rendhagyó irodalomóra

Rendhagyó irodalomórával búcsúztatták az évet a Keleméri Általános Iskolában, ahol Tamás István költő, az Amerikai – Magyar Hírújság főszerkesztőjének verseiből, meséiből építették fel a tanárok az irodalomórát. A játékos, vidám 45 perc nagy tetszést aratott a tanulók körében.

Szilvássy Adrienn felkészítő tanár elmondása szerint: olyan gyerekek is voltak, akik beszöktek az órára, annak ellenére, hogy egyébként a nehezen kezelhető tanulók közé tartoznak. Ő, és az igazgatónő is meglepetten tapasztalták, hogy milyen figyelmesen és fegyelmezetten viselkedtek az órán.

A gyerekek nemcsak elszavalták a verseket, hanem ki-ki egy-egy történetet meg is rajzolt, festett, valamint saját szavaival értékelte is a művet. A zenés-verses irodalomórán  egy-egy jelenetet is előadtak a költő munkáiból, amelyhez jelmezeket készítettek, hogy minél hűebben tudják illusztrálni a vers és meseelemeket. A szerző olyan verseket és mesét válogatott a gyerekek részére, amelyek tartalmilag tanulságul szolgálnak, de ugyanakkor megmosolyogtatnak, és közel állnak a gyerekek lelki és képzeletvilágához.

Nagy Ágota az intézmény vezetője elmondta: már a rendhagyó irodalomórát megelőzően is foglalkoztak az alkotásokkal és meglepetten tapasztalta, hogy mennyire érdekelte az iskolásokat a téma, valamint a költővel történő személyes találkozás. A diákok az óra közben kérdezhettek is a költőtől, aki minden gyereknek részletesen elmondta alkotásainak születését, történetét.

Gaál Rita

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*