Véradásra szólít fel a Vöröskereszt

Nyáron is szükség van Rád! Adj vért, adj esélyt! – ezzel a szlogennel szólít véradásra a Magyar Vöröskereszt. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet, a nagyobb fesztiválokon és rendezvényeken is véradásokat szervez a nyári hónapokban.

Itt a nyár, a szabadságolások időszaka. Ilyenkor különösen fontos, hogy minél többen jelenjenek meg a véradásokon. A Magyar Vöröskereszt a hétköznapok mellett, a hétvégéken is várja a véradókat a nagyobb városi rendezvényeken és fesztiválokon, így például a soproni VOLT Fesztiválon is. A véradóknak a rendezvény minden napján (június 27. és 30. között) dél és este nyolc óra között lesz lehetősége véradásra.

A Magyar Vöröskereszt mindemellett június 28. és július 26. között minden csütörtökön, 10 és 18 óra között szervez véradást budapesti székházában (1051 Budapest, Arany János utca 31.).

A lakóhelyhez legközelebbi véradásokról a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak a segíteni vágyók. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, lakcím-és TAJ-kártya is.

„Nyáron is szükség van Rád! Adj vért, adj esélyt!”

Hazánkban több mint 50 éves az önkéntes térítésmentes véradás. A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 430.000 egység vérre van szükség. Évente több mint félmillió önkéntes embertársunk véradományát, önzetlen segítségére számítanak a gyógyulásra váró betegek. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a véradó-napok szervezését donortoborzó tervei alapján, a heti egyenletes vérellátás biztosításának figyelembevételével végzi. Tavaly több mint 11.000 véradó eseményt szervezett, ahol 448.905 véradó jelent meg, hogy segítsen beteg embertársain. 2011-ben 58.962 volt az új véradók száma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*