Robbanás történt a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában

MTI Fotó: Varga György

Robbanás történt a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában kedden – közölte a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei ügyelete az MTI-vel. A balesetben nem sérült meg senki.

Az MTI információi szerint a környéken élők először a robbanás hangjára lettek figyelmesek, majd füstoszlopot láttak az üzem fölött. A finomító egyik tartálya jelenleg is lángol. A tűz oltására több tűzoltóautó is a helyszínre érkezett. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: az olajfinomítóban kedd délután egy órakor töltés közben egy 500 köbméteres tartály robbant fel és gyulladt meg. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a legmagasabb fokozatú riasztás alapján vonultak ki a helyszínre.

MTI Fotó: Varga György

A szóvivő kiemelte: a balesetben nem sérült meg senki, a lakosság nincs veszélyben, a környezetbe veszélyes anyag nem került ki. A robbanás következtében a környező tartályok nem sérültek meg, azok állapotát a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan ellenőrzik. A baleset körülményeinek tisztázására az OKF teljes körű vizsgálatot, illetve tűzvizsgálatot rendelt el – tette hozzá Petróczi Tímea. Május 18-án is volt egy robbanás a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában, amikor bitumennel töltöttek fel egy ezer köbméteres tartályt, és annak a teteje megrepedt.

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*