George Soros: “Merkel rossz irányba viszi Európát”

Soros György milliárdos befektetési szakember szerint Európának közös törlesztési pénzalapot kell létrehoznia olasz és spanyol állampapírok vásárlására, ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy ha elmaradnak az átütő erejű intézkedések az európai vezetők e heti találkozóján, az előre vetítené euró hanyatlását.

Soros György a Bloomberg hírügynökségnek Londonban adott interjúban elhibázottnak nevezte Angela Merkel német kancellár politikáját. “Merkel erős vezetőnek bizonyult, sajnálatos módon azonban rossz irányba viszi Európát” – fogalmazott Soros György.

Merkel kancellár ellenzi a közös euróövezeti kötvények kibocsátását a fiskális unió létrehozása előtt. A kancellár emellett kitart azon követelése mellett is, hogy Görögországnak a segélycsomag ellenében, de más eladósodott euróövezeti országoknak is költségvetési megszorításokat kell végrehajtaniuk. Soros szerint Merkel kancellár csak ront a helyzeten, mivel az adósság törlesztéséhez az érintett országoknak növekedésre lenne szükségük, nem pedig megszorításokra.

“Nézeteltérések vannak fiskális téren” – mondta Soros György. “Amennyiben ezekre nem sikerül megoldást találni az elkövetkező három napban, akkor sajnos attól tartok a találkozó kudarccal fog záródni, ami végzetes következményekkel járhat” – tette hozzá.

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*