István a király San Franciscoban

2012. június 10-én került sor a 2012-es évzáró cserkészünnepségre a Woodside Priory-ban. A San Francisco környéki magyar cserkészek ünnepét Gilbert Szilvia nyitotta meg. Németh Maurus atya mondott üdvözlő beszédet. Köszöntötte a cserkészeket, a cserkészvezetőket és a cserkészszülőket.

Ezt követően elismeréssel szólt a hamarosan távozó Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul ötéves tevékenységéről. Köszönetét fejezte ki a főkonzul munkájáért. A Magyar Katolikus Misszió elnöke, Zentai Ildikó, elismerő oklevelet adott át Bokor Balázsnak.  Majd Voisin Éva San Francisco-i tiszteletbeli főkonzul köszöntötte Bokor Balázst. Végül Bartsch Miklós Sacramento-i tiszteletbeli konzul adta át a California-i Szenátus megbízásából azt az elismerést, amelyet Darrell Steinberg, a Szenátus elnöke írt alá megköszönve Bokor Balázs főkonzul ötéves munkáját.

A főkonzul rövid beszédében megköszönte a szép szavakat és az együttműködést. Kiemelte, hogy szimbólikus jelentősége van az eseménynek, amelyen a búcsúztatásra is sor került. A legnagyobb feladat a magyarság összefogása, a magyar közösségek erősítése. A cserkészet pontosan ennek a feladatnak tesz eleget. Sok sikert kívánt aSan Franciscokörnyéki cserkészmozgalomnak.

Ezt követően Gilbert Szilvia adott át elismeréseket cserkészvezetőknek. A cserkészek előadása következett. Szörényi-Bródi „István, a király” című rockoperáját adták elő fergeteges sikerrel. Az emlékezetes est cserkészvacsorával zárult.

Gilbert Szilvia, San Francisco


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*