Hemingway házát vette meg a fiatal házaspár

Egy család vásárolta meg Ernest Hemingwaynek a Chicago melletti Oak Parkban lévő egykori házát, amelyben a fáma szerint több korai művét írta a Nobel-díjas amerikai szerző.

Az író hagyatékát gondozó Ernest Hemingway Alapítvány februárban kezdte árulni az ingatlant, amelyet végül Kurt és Mary Jane Neumann vett meg. Az 525 ezer dolláros (123,5 millió forintos) adásvételi szerződésen kedden száradt meg a tinta. Az alapítvány 2001-ben vásárolta meg a házat – amelyben 1906-tól az 1930-as évek közepéig élt a Hemingway család – abban a reményben, hogy kulturális központot hoz létre benne. Ennek pénzügyi feltételeit azonban végül nem sikerült biztosítani – fedte fel John Berry, a szervezet elnöke.

Az épületet az 1930-as években három lakásra osztották. Neumannék, az új tulajdonosok azonban ismét családi házat alakítanak ki belőle, de hangsúlyozták, hogy a Hemingway-kutatókat és az író rajongóit is szívesen fogadják majd otthonukban. Hemingway édesanyja, Grace is közreműködött a háromszintes ház tervezésében, amely végül a középiskola befejezéséig volt a szerző otthona. Úgy tartják, hogy a harmadik szinten lévő hálószobájában írta több korai munkáját.

Amerikai Hírújság/MTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*