Mégis lesz dugódíj Budapesten

Lesz dugódíj Budapesten, várhatóan 4-500 forint – jelentette be a főpolgármester. Tarlós István, miután egyeztetett a kerületek vezetőivel, arról számolt be, hogy két behajtási zónahatárt vizsgálnak, az egyik változat szerint az autósoknak a Hungária körút-Margit körút gyűrűn behajtásért kell majd fizetniük. A másik terv ennél szűkebb területről szólna.

A főpolgármester azt szeretné, ha a zónán belül élők mentességet kapnának a díjfizetés alól. Azt még nem tudni, hogy a díjfizető övezeten belüli cégek-intézmények kapnak-e kedvezményt. Tarlós István azt is hangsúlyozta, hogy az úgynevezett dugódíjat mindenképpen be kell vezetnie a fővárosnak – számolt be róla az fn.24.hu.

Tarlós István beszélt a taxisok körül kialakult helyzetről is, az autók megjelenése ‘kriminális’, bizonyos helyeken alvilági módszerekkel harcolnak a piacért, ezért ezt a helyzetet meg kell oldani. A főpolgármester azt mondta, néhány kérdésben engedni tudnak a szakmai szervezeteknek, ilyen a fix tarifa bevezetése és az egységes megjelenés dizájnja is. Két dologban azonban nem tudnak kompromisszumokat kötni: a rendelet elemeinek egységes időpontban való bevezetése, illetve a műszaki paraméterek meghatározása.

Amerikai Hírújság/Orientpress hírügynökség

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*