Lemondott Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár

Felmentését kérte az emberi erőforrások miniszterétől szerdán Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár.

„Nehéz idők járnak ma Európában. Fantomok járják át kis hazánkat is, fel-alá kísértenek az elmékben, a földeken, a dolgozószobákban. Miközben a nemzet lélekszáma csökken, a gondok és az ellenségek száma növekszik – egyre több jut belőlük egy főre”, fogalmaz Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár felmondólevelében.

„Hosszan mérlegelve, sokszorosan meghányva-vetve, hol a helyem és melyek a tennivalóim, arra jutottam: három megfontolás szól amellett, hogy ugyanazt folytassam, amit az elmúlt két évben végeztem, ennél sokkal több – huszonhat – szempont pedig amellett érvel, hogy változtassak és más feltételek közt próbáljam tovább szolgálni az eddig fontosnak tartott értékeket és ügyeket” – fogalmaz Szőcs Géza.

„A fentiek alapján kérem Balog Zoltán erőforrás-minisztert, járuljon hozzá ahhoz, hogy kilépjek államtitkári kötelékeimből. Döntésemet könnyű szívvel hoztam, mert súlyos terhektől szabadulok általa, ha nem is az volt számomra nehéz, amit annak szokás gondolni” – jegyezte meg az államtitkár.

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma – Kultúráért Felelős Államtitkárság

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*